На Хантер Бајден нема кој да му ги плати адвокатите

Холивудскиот адвокат, Кевин Морис, кој широкоградо ги покриваше трошоците на Хантер, приватно се пожалил дека почнале да му снемуваат ресурси за помагање на правната одбрана на синот на американскиот претседател. „Причината зошто

10 години од предвидувањето дека САД преку Украина ќе испровоцира војна со Русија

Зошто ја толерираме заканата од уште една војна во наше име? Зошто дозволуваме лагите да го оправдаат овој ризик? Степенот на нашата индоктринација, напиша Харолд Пинтер, е „брилијантен, па дури и забавен,

Нова Каледонија се крена против францускиот колонијализам

Вооружените немири почнуваат откако Франција одлучи на француските резиденти кои живеат во Нова Каледонија да им дозволи да гласаат на тамошните избори, со што нивниот глас ќе се изедначи со оној на

Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе пополнува дупки во локалните буџети

Изградба на фекална канализација, реконструкција на водоводна мрежа, уредување на градски гробишта, изградба на детски градинки и реконструкција на училишта и спортски сали, како и изградба на локални патишта и нивна санација

Дали Џо Бајден воопшто е свесен за катастрофалната штета што ја направи?

Неговата скриена ароганција беше засилена од неговата влошена физичка и ментална состојба. Тој делува како некадарен империјален господар со проблеми со најкратка меморија, кој постојано се меша во сите работи. Тој испраќа

ПАП-тестот оди во историја, со ХПВ-тестирање посигурно се открива канцер

Уште денес да одите на Клиника за гинекологија, имате канцер, се зборовите на лекарката што и денес ѝ одзвонуваат во ушите на скопјанката Гордана, по три години откако ја чула дијагнозата. Тогаш

Ален – САД ги охрабруваат лидерите на Северна Македонија да го почитуваат Преспанскиот договор

Кабинетот на израелскиот премиер ја отфрли заканата на членот на воениот кабинет Бени Ганц дека ќе ја напушти владата, велејќи дека неговиот ултиматум за воен план против Хамас ќе му наштети на