Ја разбирам фрустрацијата, но не ги драматизирајте уставните измени и искористете ја добрата волја на ЕУ, порача австрискиот претседател

2 mins read

Прашан дали Австрија ќе се вклучи во европската дипломатија за убедување на македонскиот опозициски блок

повеќе

Мешко, глумците не умираат, немаат години, тие на своите матични сцени остануваат долго по нивното физичко заминување, рече Драган Спасов Дац на комеморацијата за Димче Мешковски

4 mins read

Ведар дух, мајстор актер, неверојатен тип за имрповизации, критички расположен, но многу инспиративен, со неверојатен

повеќе

Јубилејно 5. издание на „Златна рамка“ од 20 до 23 април: ДФРМ планира да организира и спроведе различни настани за промоција на македонската кинематографија

2 mins read

Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ) и во текот на оваа година планира да

повеќе