Започна отстранувањето на Амонијакот во Пирот

1 min read

Автопатот кон Ниш нема да биде затворен и сообраќајот ќе се одвива нормално.

Прво, амонијакот ќе се префрли во камиони-цистерни, а потоа ќе се отстранат цистерните. Еден од првите чекори ќе биде преносот на содржината од цистерната број 13.

Во наредните денови, цистерните ќе се отстрануваат сукцесивно, една по една, соопштија од Штабот за вонредни состојби на Град Пирот.

На граѓаните им беше препорачано да не се приближуваат до локацијата Сопотски хан доколку не е апсолутно неопходно, како заради сопствената безбедност, така и поради непречената работа на стручните служби на терен, пренесе РТС.

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

Подигнат еден од оштетените вагони со амонијак кај Пирот

Следно

На Табановце се чека околу 30 минути – магла на патот Градско-Неготино-Демир Капија

Latest from Blog