Водата во Скопје е безбедна за пиење

1 min read

Водата за пиење во Скопје е безбедна и микробилошки исправна, соопшти Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје.

Според неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, направени од 2 јануари 2023 до 6 јануари 2023 година, сите анализирани примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење.

За анализа биле земени 115 примероци за физичко-хемиска и 115 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 38 мерни места во Град Скопје.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Земјотрес во соседна Грција – еве каде бил епицентарот

Следно

Жестоки судири меѓу навивачи на Наполи и Рома, две лица хоспитализирани

Latest from Blog