Утре авионско прскање против комарци во Скопје

1 min read

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од Градот Скопје ги известува граѓаните дека авионската дезинсекција (прва фаза) на подрачјето на Градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на утре (13.04.2023- четврток), во раните утрински часови. 

Терестичната дезинскција (прва фаза) на подрачјето на Градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на 13.04.2023 (четврток), во текот на денот.

Доколку временските услови не се поволни т.е. не го дозволуваат вршењето дезинсекција, истата ќе се изврши првиот нареден ден, во истите термини, кога временските услови ќе бидат поволни. Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите, велат од Град Скопје. 

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Популацијата на Јапонија опадна на рекордно ниско ниво во 2022 година

Следно

Општина Аеродром: ДУП за Лисиче не предвидува стотици згради, туку ќе реши проблеми на стотици граѓани

Latest from Blog