Кисела Вода обезбеди 17 смарт ТВ и 8 смарт табли за основните училишта

1 min read

Учениците од општинските основни училишта во Кисела Вода на настава ќе се вратат во технолошки поопремени училници. Градоначалникот Ѓорѓиевски го посети ООУ „Рајко Жинзифов“ во населбата Драчево, за каде се набавени седумнаесет смарт телевизори.

Паралелно, осум училници во ООУ „Партенија Зографски“ ќе бидат опремени со нови смарт табли, како продолжување на процесот за унапредување на условите за одвивање на наставата и нејзина модернизација.

– Инвестирањето во најмладите е влог во иднината. Обезбедивме нови 17 смарт телевизори и 8 табли. Со оваа инвестиција, бројот на дигитални табли низ сите основни училишта во Кисела Вода се искачи на 52, како и 92 смарт телевизори кои се користат во наставниот процес. Овие напредни технолошки алатки ќе го олеснат процесот на совладување на наставниот материјал на учениците, ќе ја поттикне креативноста и иновативноста, што значи поквалитетно образование и создавање на образован кадар кој во иднина ќе може добро да се презентира на пазарот на трудот во Република Македонија. Оттука, инвестициите во основните училишта кои се под надлежност на нашата општина ќе продолжат со несмален интензитет во периодот што е пред нас, во инфраструктурен и во смисол на вложувања во нагледни средства, информира градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Пумас го раскина договорот со Дани Алвеш

Следно

Крис Хипкинс ќе биде нов премиер на Нов Зеланд по изненадувачката оставка на Ардерн

Latest from Blog