Хуавеи и Шаоми ќе работат заедно

1 min read

Компаниите на глобално ниво си дадоа дозвола за користење на повеќе комуникациски технологии, вклучително и 5Г.

Претходно Хуавеи, кој е сопственик на најголем број 5Г патенти на глобално нив, имаше судски спор со Шаоми за прекршување на патенти околу „долгорочната еволуција на 4Г стандардот, смартфон фотографија и методи за заклучување на екранот.“

Процената е дека двете компании се фокусирани на борба за соборување на Ајфон, кој и понатаму е најпродаван телефон во Кина.

Хуавеи има над 120.000 лиценцирани патенти, од кои минатата година има заработено 560 милиони долари. Минатата година Хуавеи потпиша слични договори за лиценцирање со Оппо, Самсунг и Нокиа, а годинава и со Ериксон.

ИЗВОР: off.net.mk

Претходно

Турчин го преправал пасошот со пенкало, па бил приведен на ГП Стар Дојран

Следно

Царинска управа со финални подготовки за воспоставување на оне-стоп-шоп со Косово

Latest from Blog