Советниците го одбија предлогот на Арсовска за набавка на нови автобуси

1 min read

Советниците на денешната седница на советот на Град Скопје повторно го одбија предлогот на градоначалничката Данела Арсовска за набавка на еко-автобуси.

Градоначалничката објасни дека станува збор за набавка на автобуси со кои би се замениле старите и дотраени возила, исто како што се случило во 2019 година.

Само 14 советници од Советот ја поддржаа точката предложена од градоначалничката Арсовска за кредитно задолжување на Градот Скопје кај домашни банки за набавка на нови еко-автобуси, но тоа не беше доволно за да се прифати предлогот.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Анкета: Речиси еднаков процент од Србите се за и против членство во ЕУ

Следно

Индија: 13 лица загинаа при уривање на покрив од скалила во храм

Latest from Blog