Оваа урбана заедница од Карпош ќе добие фасади на зградите и нови паркиралишта

1 min read

Општина Карпош ја стартуваше новата година со реализација на градежни зафати на територијата на урбаната заедница Кузман Јосифовски Питу.

Решен е повеќе деценискиот проблем со канализационата инфраструктура на зградата број 47 на улицата Јуриј Гагарин. Градежните работи ќе продолжат на оваа локација. Планирано е подземна и надземна реконструкција на крак од улицата Јуриј Гагарин.

– Во овој дел ќе правиме атмосферска канализација вклучувајќи нови тротоари, нов коловоз, а ќе бидат средени и паркинзите на зградите 47 и 49, изјави градоначалникот Стевчо Јакимовски.

Во програмите за 2023 година ставена е и изведба на енергетско ефикасна фасада нa зградите 47 и 49, а потоа и уште една зграда во непосредна близина со што оваа урбана заедница ќе добие современ и модерен лик, информираа од општина Карпош. 

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Скопје и натаму меѓу најзагадените светски градови, власта и опозицијата со обвинувања кој што направил за да го „исчисти“

Следно

Масакр во Јута: Тела на осумчлено семејство пронајдени во куќа, меѓу нив има 5 деца

Latest from Blog