Општина Карпош отвори жиро сметка – ќе се собираат пари за настраданите во земјотресите во Турција и Сирија

1 min read

Општина Карпош информира дека отвориле жиро сметка за прибирање парични средства за настраданите во земјотресите во Турција и Сирија.

Сите граѓани на Карпош, од Градот или државата кои сакаат да донираат парични средства може да ги уплатат на следнава сметка:

• Цел на дознака: уплата за солидарна помош за Турција и Сирија

• Назив и седиште на примач: Донаторска сметка за Турција и Сирија

• Банка на примач: Народна банка на Република Северна Македонија

• Трансакциска сметка: 100000000063095

• Сметка на Буџетски корисник-единка корисник: 7790141157 789 44

• Приходна шифра и програма: 725939 00

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Австрија нема да обучува украински војници за Леопард 2

Следно

Силен земјотрес во Романија

Latest from Blog