Ново издание на 360°: Дали ќе се дозволат собири околу „Свети Спас“ и дали ќе има забрани за влез во земјава?

1 min read

Погледнете го новото издание на емисијата „360 степени“, емитувано на 3 февруари 2023 г. на ТВ Алсат, во кое гостуваше министер за внатрешни работи Оливер Спасовски

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски го прашуваме што велат последните информации – дали има групи и поединци што се подготвуваат да прават инциденти на одбележувањето 151 година од раѓањето на Гоце Делчев. По кој критериум се избрани лицата што се повикани на „превентивен разговор“ во полициска станица, кому ќе му биде овозможен влез во „Свети Спас“, дали ќе бидат дозволени собирања околу црквата, колку лица се очекува да дојдат од Бугарија и дали меѓу нив ќе биде Ангел Џамбаски – се, исто така, дел од темите. Спасовски го прашуваме и зошто заедно со премиерот и министерката за одбрана присуствуваше на Светосавската академија на која беседеше Драгослав Бокан за кого Македонија е вештачка творба што ќе се распадне?

ИЗВОР: 360stepeni.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Претходно

Српскиот парламент по дводневна дебата го усвои извештајот за преговорите со Приштина 

Следно

Мартинели потпиша нов договор со Арсенал

Latest from Blog