Инстаграм фото: Напредува изградбата на телекомуникациската кула на Водно

1 min read

Напредува изградбата на телекомуникациската кула на Водно во Скопје, која Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) почна да ја гради во 2013. Во моментов, на терен градежните работи се интензивирани. Во средина целосно е направено бетонското стебло, се работи на четирите платформи во форма на чинии и на четирите како извиткани столбови.

На врвот на телекомуникациската кула, која ќе биде висока 155 метри, ќе има панорамски ресторан кој сè уште не е почнат да се гради.

Објектот ќе биде со централно армиран бетонски столб на кој ќе бидат четири конзолни платформи и челично решеткаст столб, а на врвот ќе има антена. На платформите ќе има канцелариски простор и ќе биде сместена целата опрема.

Изведувач на градежните работи е градежното претпријатие „Гранит“. Вредноста на договорот за градежни работи е околу 18 милиони евра.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Нови земјотреси во Турција

Следно

Накратко затворен воздушниот простор над езерото Мичиген во САД

Latest from Blog

Кралот на неблагодарните

Планинарот Равичандар Тарумалингам е најден во озлогласената „смртна зона“ на Еверест, на околу 8.300 метри, каде