Граѓаните ќе може да ги кажат своите иницијативи за Скопје во новата канцеларија на улица Македонија

1 min read

Скопје ќе добие канцеларија каде граѓаните ќе може да ги дадат своите предлози и идеи за главниот град. 

-Љубовта кон Скопје и Македонија нè мотивираат да креираме и создаваме можности и дела. Секојдневно се соочуваме со предизвици кои бараат посветеност и одговорност, истакна Бојан Христовски, претседател на Градски Комитет на ВМРО-ДПМНЕ-Скопје додавајки дека визијата на скопјани ќе ја создаде иднината на Скопје.

-Иницијативите на граѓаните бараат ажурност, исполнителност и брза реализација. За таа цел ја отвораме новата канцеларија на Градскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ на ул. Македонија во центарот на Скопје. Тоа ќе биде место каде што секојдневно ќе има отворени денови за граѓаните под мотото „Иницијативи за Скопје“. Ги очекуваме вашите идеи, директно и непосредно да бидат пренесени на нашите народни избрани претставници“, посочи тој. 

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Марсијал на крајот од сезоната заминува во Италија

Следно

Ердоган во Малатија: „Не можеме да ги вратиме мртвите, но одлучни сме да ги надоместиме сите други загуби“

Latest from Blog