Британската влада нема да ја зголеми старосната граница за пензионирање на 68 години

1 min read

Британската влада денеска соопшти дека во овој момент нема намера да ја зголеми старосната граница за заминување во пензија на 68 години.

„Сегашните услови за зголемување од 67 на 68 (години) нема да се променат и владата нема намера да ги менува постојните закони пред завршувањето на наредната ревизија“, рече државниот секретар за работа и пензии Мел Страјд.

Во моментов, најрана возраст кога Британците можат да почнат да примаат пензија од јавните фондови е 66 години.

Предвидено е старосната граница да се зголеми на 67 години меѓу 2026 и 2028 година, а потоа на 68 години меѓу 2044 и 2046 година.

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

Нов асфалт и тротоари на улицата „Малешевска” во Драчево

Следно

Анкета: Речиси еднаков процент од Србите се за и против членство во ЕУ

Latest from Blog