Заврши повикот за субвенции за инвертери 19.7.2023

1 min read

Градот Скопје ги информира граѓаните дека средствата за доделување субвенции за инвертер клима уреди за затоплување на домаќинствата се исцрпени.

Јавниот повик за субвенционирање на граѓаните на градот Скопје за поекономични форми на загревање – високoефикасни инвертер клима уреди за затоплување за 2023 година, беше со траење до исцрпување на  предвидените финансиски средства од Буџетот на Град Скопје за оваа намена.

Јавниот повик се прекинува поради исцрпување на предвидените финансиски средства.

Според условите во повикот, на граѓаните кои аплицираа и ги исполнуваат условите од јавниот повик, ќе им бидат надоместени трошоците за набавка на инвертер клима уред, но не повеќе од 20.000 денари во нето износ.

ИЗВОР: skopje.gov.mk

Претходно

ПОЧНУВААТ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ” ВО БИТОЛА, ЗА ПРВПАТ ГРЧКИ ЕТНОЛОГ ЌЕ ПРЕДАВА НА СЕМИНАРОТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА

Следно

ДКСК бара кривичен прогон на Даштевски и други лица од ДИК за набавката на „фингерпринт-уредите“

Latest from Blog