СОНК Гази Баба со поддршка на разрешувањето на директорката на градинката „Детска радост“

1 min read

Општина Гази Баба ја информира јавноста дека во текот на вчерашниот ден до градоначалникот Бобан Стефковски е доставено писмо – Поддршка на Одлуката за разрешување на директорката на ЈУДГ Детска радост од страна на Синдикатот СОНК Гази Баба.

-Почитуван градоначалник, по повод прес конференцијата на која објавивте разрешување на директорката на детската градинка Детска радост, заради низа на нерегуларности кои таа ги направила во текот на своето работење, како Синдикат за образование, наука и култура – СОНК Гази Баба, Ве поздравуваме и Ви ја даваме целосната поддршка. – се вели првиот дел од писмото на СОНК Гази Баба упатено до градоначалникот Стефковски.

Во вториот дел од писмото, синдикатот нотира и други нерегуларности поврзани со работењето на директорката од самиот почеток на нејзиниот мандат. Синдикатот сведочи за притисок врз вработените за потпишување на изјави и непрофесионално однесување кон вработените од страна на директорката.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Коалицијата „Сите за правично судење“ смета дека Дамева е разрешена спротивно на Законот за Судскиот совет  

Следно

Туркије со цел да остварува 100 милијарди долари приход од туризмот до 2028 година

Latest from Blog