Нови игралишта, парк и фитнес-зона: Љуботенски пат ќе добие спортско-рекреативен центар

1 min read

Градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски информира дека ќе се гради нов спортско-рекреативен центар во населеното место Љуботенски пат, а ќе го носи името „Бранители“ и ќе биде на површина од 5.000 м2.

Просторот на кој ќе се гради спортско-рекреативниот центар во изминатите години бил депонија, но тоа ќе се промени наскоро.

– Модерно фудбалско игралиште со вештачка трева, нова метална ограда и ново лед осветлување.

– Ново баскет игралиште со специјална подлога.

– Фитнес зона за вежбање и рекреирање.

– Нов парк и нови зелени површини.

– Нови пешачки патеки, нова урбана опрема, како и ново лед осветлување.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Националниот парк „Галичица“ ќе ги мапира дивоградбите во својот атар

Следно

Терзиќ за тркот на Адејеми: Бип-бип

Latest from Blog

Mицкоски на изложба во МАНУ: По смената на власта ќе се даде огромна поддршка за заштита и зачувување на она што е национално благо и дел од нашата култура и историја

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ присустуваше на изложбата Лица на револуцијата” на досеганеобјавени фотографии од македонските револуционери. Штета