Никој не се пријавил на јавниот повик за приватни превозници

1 min read

Јавното сообраќајно претпријатие – Скопје ќе продолжи со сопствен капацитет да го извршува јавниот превоз, откако никој не се пријавил на јавниот повик за приватните автобуски превозници за линиите 9, 11 и 12.

– Градот Скопје даде можност за сите оние кои сакаат чесно и одговорно да работат и заработуваат од јавниот превоз, да се пријават на јавниот повик, соодветно бидејќи нема истакнат интерес ЈСП Скопје продолжува со сопствен капацитет да извршува непречен, навремен и стандардизиран јавен превоз. За оваа година, со цел подобрување на услугите на јавниот превоз, планирано е и дополнително зголемување на капацитетите на ЈСП со нови автобуси, велат од Град Скопје.

Вчера истече рокот и за вториот јавен повик за приватните превозници.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Курти: Оптимист сум дека за неколку месеци може да се постигне договор со Србија

Следно

Лабаратории и фотоволтаици во средното училиште „Михајло Пупин“ 18.1.2023

Latest from Blog