Над 3,5 милиони денари инвестирани во градинката „Весели Цветови“ во Кисела Вода

1 min read

Градоначалникот на Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски објави дека биле инвестирани над 3,5 милиони денари во објектите на градинката „Весели Цветови“.

– Инвестициите во раниот детски развој кои овозможуваат поттикување на интелектуалните способности, го стимулираат логичкото мислење и ја подобруваат моториката се неопходност која е влог во интелектуалниот, општествениот и емоционалниот напредок на децата, информира Ѓорѓиевски.

Ѓорѓиевски информира дека биле обезбедени нови постелнини, кујнска опрема, а се прават и инфраструктурни подобрувања.

– Обезбедивме и нови постелини и кујнска опрема, а паралелно правиме и инфраструктурни подобрувања секаде каде што има потреба. Објектот ,,Сончоглед” во кој денес се наоѓаме, после половина век добива и нови енергетско-ефикасни прозорци, а вакви зафати кои на директен начин влијаат на подобрување на квалитетот на предучилишното воспитание и образование, се планирани и во другите градинки на територија на општина Кисела Вода. Јавниот систем на воспитување и едукација го градиме на високи стандарди, нешто што предучилишните институции кои се под надлежност на нашата општина секако ќе им го овозможат на нашите најмлади жители, напиша градоначалникот.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Тадиќ: Власта во Србија покажа целосна неспособност да се соочи со косовскиот проблем

Следно

Столтенберг e убеден дека наскоро ќе има решение за испораката на германските тенкови во Украина

Latest from Blog