Градоначалничката на Град Скопје на средба со Сенаторите на Чешкиот парламент 09.6.2023

1 min read

Денес Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска оствари средба со Сенаторите на Чешкиот парламент, Амбасадорот на Република Чешка, Јарослав Лудва и конзулот Давид Чернохорски со кои потврдија дека соработката со Градот Скопје која е интензивна во изминатата година, поттикна отпочнување на бројни квалитетни заеднички иницијативи и проекти.

 

Со Претседателот на Комисијата за економија, земјоделство и транспорт на Чешкиот парламент, Мирослав Плевни, заменик претседателот на Комисијата за енергетика и транспорт Онджеј Фебер, претседателот на Поткомитетот за енергетика и транспорт, Михал Кортиш, членот на Комисијата за земјоделство, Ростислав Коштиал како и со Андреа Јонузова секретар на комисијата го потенцираа континуитетот на добрите пријателски билатерални односи меѓу Македонија и Чешка.

 

Оваа пријателска средба ќе придонесе за продлабочување на меѓусебната соработка како и продолжување на меѓусебната размена на знаења и искуства во повеќе области при реализација на заедничките иницијативи.

ИЗВОР: skopje.gov.mk

Претходно

Ибрахимовиќ состави тим од своите поранешни соиграчи

Следно

Украина ја повика Русија да им дозволи на ОН и Црвениот крст да пристапат до Херсон за евакуација од поплавите

Latest from Blog