Град Скопје финансиски ќе ги поддржи програмите за деца и младинци со попреченост

1 min read

Град Скопје и Здружението на асистивна технологија „Отворете ги прозорците“ потпишаа договорот за финансиска поддршка на програмата за деца и младинци со попреченост, кој опфаќа сервисна служба за асистивна технологија.

-Обезбедување поквалитетен живот на децата и лицата со попреченост, преку квалитетни развојни програми и можности за нивно вклучување во различни сфери од општественото живеење е важен сегмент од нашите заложби. Преку активностите кои се спроведуваат во Центарот за асистивна технологија, се овозможуваат континуирани и квалитетни услуги, дополнети со компјутерска примена на асистивната технологија, порачаа од Град Скопје. 

Сервисната служба обезбедува и континуирана советодавна поддршка за семејствата, но и на сите чинители кои се вклучени во животот и третманот на децата и лицата со попреченост. 

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Талат Џафери изгуби компас, не сака да зборува за синот обвинител – но ги вмеша децата на Јанушев (ВИДЕО)

Следно

Роналдо со сабја во рака го одбележа Денот на Саудиска Арабија (ВИДЕО)

Latest from Blog