Ангелов: Досега имало 223 пожари на отворено во земјава, секојдневно се гасат по 20 пожари

1 min read

рекламаСтојанче Ангелов, директорот на Центарот за управување со кризи во летното издание на „Клик Плус“ во ТВ21 зборуваше за состојбата со пожарите во моментов во земјава.

Ангелов рече дека статистиката е фрапантна и дека пожарникарите гасат 20 пожари на ден.

реклама

„За нас сите пожари се подеднакво опасни, затоа што и мал пожар за кратко може да дојде до голем пожар. Вообчаено медумите да известуваат за големи пожари, но и малите се многу важни. Секојдневно пожарникарите гаснат по 20 пожари. Статистиките се алармантни, во јули имавме 210 пожари, 60 беа ниска трева, а седум во јули влегоа во квалитетна шума и предизвикаа загуба. Досега имаме 223 пожари на отворено. Но, сега имаме многу подобра реакција, и сега имаме рана детекција, сега се нанесува тој почетен удар. Јас сум задоволен од храбрите пожарникари кои веднаш излегуваат на терен.“, рече Ангелов.

реклама

рекламаПретходно

Два натпревари суспензија за тренерот Чави и Рафиња

Следно

Вечер со уд и уметникот Јозеф Тавадрос на „Охридско лето“

Latest from Blog