Акција за одржување на атмосферската канализација во Скопје

1 min read

Во текот на изминатите неколку дена, во согласност со состојбите на терен и најавите за дожд, екипите на ЈП Водовод и канализација – Скопје спроведоа активности за расчистување на сливниците и шахтите на сите главни и споредни улици во град Скопје.

ЈП Водовод и канализација – Скопје соопшти дека екипите на сектор Канализација, заедно со директорот Драган Илиевски, беа на терен и во текот на минатата вечер, за контрола, брза реакција и интервенција на критичните точки во градот, со цел непречена функционалност на атмосферската канализација и спречување на поплави.

Од ЈП Водовод и канализација – Скопје посочуваат дека во согласност со најавената временска прогноза и состојбите на терен ќе продолжи со спроведување на активности за подобрување на услугите за скопјани.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Четвртина од 8 милиони видови на Земјата се во опасност од исчезнување

Следно

Угледен адвокат од САД обвинет за убиство на сопругата и синот – сакал да прикрие финансиски злоупотреби

Latest from Blog