Велика Британија ја повика Германија да дозволи испраќање тенкови во Украина

1 min read

Велика Британија ја повика Германија да дозволи испраќање тенкови „Леопард“ во Украина, нагласувајќи дека тоа може да ги поттикне другите земји да пружат поддршка и Берлин нема да дејствува сам.

„Познато е дека Полска е очигледно многу заинтересирана да донира некои ‘Леопарди’, како и Финска“, изјави британскиот министер за одбрана Бен Вoлас во Парламентот.

„Сето ова во моментов зависи од одлуките на германската Влада. Не само дали Германија ќе ги испрати своите ‘Леопарди’, туку дали ќе им даде дозвола на другите (да го сторат истото). Ги повикувам моите германски колеги да го сторат тоа“, додаде Волас. (МИА)

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

Вечерва во 360°: Еден милион вакцини против ковид-19, вредни 10 милиони долари, одат во ѓубре

Следно

Учебната година нема да заврши на 10-ти јуни

Latest from Blog