Telekom Maqedoni vazhdon me rritjen dhe fokusimin tek investimet në teknologjitë e reja në tre muajt e parë të vitit 2023

1 min read

Në kuartalin e parë të vitit 2023 Makedonski Telekom vazhdoi me rritje stabile në të gjitha segmentet, me fokus në teknologjitë e reja dhe rritjen e numrit të abonuesve në të gjitha segmentet. Të ardhurat e shitjes janë rritur për 3,7 për qind në krahasim me vitin e kaluar dhe janë 2,9 miliardë denarë.

Për dallim nga viti 2022 kur fitimi operativ para interesit, tatimimit dhe amortizimit (EBITDA), shënoi ulje, në tre muajt e parë të vitit 2023 është rritur për 5,6 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. Edhe fitimi neto shënon rritje prej madje 33,2 për qind.

Përhapje intensive e rrjetit optik

Me fokus në përhapjen intensive të rrjetit optik, gjithnjë e më shumë rritet numri i qasjeve optike në vend. Krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit 2022, Telekomi e rriti numrin e qasjeve në optikë për 11 për qind dhe tani është 281 mijë. Në mars, numri i abonuesve në optikë i tejkaloi 100.000. Këtë vit planifikohet migrim masiv i abonuesve nga bakri në optikë në pjesën më të madhe të kryeqytetit si edhe në të gjitha pjesët e shtetit ku ka mbulim optik.

Vazhdon përhapja e rrjetit 5G, i cili tani është në dispozicion në 27 qytete dhe rrethinën e tyre.

Investime në teknologjitë e reja do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit.

Lidership në treg dhe rritje të numrit të abonuesve

Numri i abonuesve ka vazhduar të rritet në tre muajt e parë të vitit 2023 në të gjitha segmentet. Mbetemi lider në tregun e TV-së me pjesëmarrje prej 33,6 për qind dhe rritje prej 1,2 për qind ose 148 mijë abonues.

Numri i abonuesve të internetit me shtrirje të gjerë është rritur për 2,8 për qind dhe është 204 mijë, ndërsa numri i përgjithshëm i qasjeve në internet gjithashtu u rrit për 2,8 për qind.

Në komunikimet celulare, baza e abonuesve është rritur për 3,3për qind, me çka numri i abonuesve arriti 1,25 milionë. Në telefoninë fikse, mbetemi në pozitën e liderit me pjesëmarrje prej 61,2 për qind dhe 224 mijë shfrytëzues.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Претходно

Флорида воведува смртна казна за силувачи на деца

Следно

(ВИДЕО) Во „чевлите“ на лицата со попреченост –секојдневна битка да се влезе дома, во автобус, па дури и на доктор

Latest from Blog