Субвенции на велосипеди за првпат во општина Илинден

1 min read

Општина Илинден за првпат ќе додели субвенции за купување на велосипеди. Локалната самоуправа објави Јавен повик кој е според Програмата за финансиска поддршка на граѓани на Општина Илинден за 2023 година која предвидува еднократна парична помош за набавка на велосипеди на лица со постојано место на живеење на територија на општина Илинден.

Градоначалникот Александар Георгиевски кажа дека целта е да се стимулираат граѓаните за користење на велосипеди, а износот кој го доделува општината како финансиска помош изнесува 50 отсто од сумата за која е купен велосипедот или максимум до 4.000 денари по велосипед.

Право на учество на Јавниот повик има секој граѓанин со постојано место на живеење во општина Илинден кој ќе купи нов велосипед сметано од 01.03.2023 до 30.04.2023 година.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Претставникот на Туркије во ОН: „Континуирана меѓународна поддршка за Туркије и Сирија е од клучно значење“

Следно

ЌЕ ВИ СЕ РАСПАРА СРЦЕТО ОД ОВОЈ ДЕТАЉ ВО НОВНИОТ ДОМ – таткото кој ја држеше за раката мртвата ќерка доби на подарок целосно уреден стан, еве од кого (ВИДЕО)

Latest from Blog