Студентите од Архитектонски факултет со идеи за нов студентски кампус

1 min read

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски ја отвори изложбата на импресивните студентски трудови на тема „Архитектонско и урбанистичко решение на нов студентски кампус“ во Културно социјалниот простор – „Центар Јадро“.

– Водејќи се од потребата за нови студентски домови, студентски визии, потреби и перцепции студентите во 9-от семестар се одлучија за изработка на студентски кампус источно од зградата на Македонската Радио Телевизија.

При изработката добија и директна помош од архитектите вработени во општината која е плод на долгогодишната соработка меѓу општината и Архитектонскиот факултет, информира Герасимовски.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Силни повторливи земјотреси со над 5,5 степени ги потресоа Филипини

Следно

Затворска казна од 8,5 години за рускиот антивоен активист Дмитриј Иванов

Latest from Blog