Стефковски бара Град Скопје да ги врати старите имиња на улиците во Гази Баба

1 min read

Градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски, утрово поднесе Иницијатива до Градот Скопје за враќање на старите имиња на улиците во општина Гази Баба.

-Имено на предлог на поранешниот градоначалник на Град Скопје Петре Шилегов, Советот на Град Скопје на својата 67ма седница оддржана на 30 Март 2021 година донел Одлука за определување и промена на имиња на улици, мостови и плоштади на подрачјето на Градот Скопје. Без никаква консултација и согласност со граѓаните на општина Гази Баба, тогашното раководство на градот донело одлука да се преименуваат 34 улици помеѓу кои: Фуштанска, Радован Ковачевиќ, краци од Благоја Стефковски, крак од улица Товарник и други улици на нашата територија, појаснува првиот човек на општината. 

Тој потенцира дека до него пристигнале голем број на реакции од граѓаните што ги смета за оправдани, бидејќи како што вели, без дијалог и согласност од граѓаните, не се донесуваат одлуки.

-Барањата на граѓаните се и мои барања.Некој воден од лични и политички причини во пресрет на тогашните локални избори спровел нетранспарентен процес и затоа барам истиот во целост да биде поништен. Од првиот ден на мојот мандат кажав дека секогаш ќе бидам на страната на граѓаните на општина Гази Баба, така било до сега и така ќе биде секогаш, напиша Стефковски.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Јапонскиот премиер: Со свои очи ја видов руската агресија во Украина

Следно

Соопштение за јавност 30.3.2023

Latest from Blog