СПРЕМЕТЕ СИ ПОВЕЌЕ ПАРИ – поскапуваат патарините во Србија!

1 min read

Вчера во српската влада падна за поскапување на патарината за 14 проценти.

Поскапувањето за возачите на патнички автомобили, во зависност од делницата, ќе се движи најмногу до 200 динари, а на најфреквентните делници во просек ќе изнесува 50 динари.

Според извештаите, патарината ќе се зголеми за 14 отсто за оние кои нема да платат такса за користење на автопатот преку електронскиот уред за наплата на ЕНП, додека возачите кои го користат тој уред ќе имаат зголемување од 8 отсто.

Имајќи ги предвид актуелните цени на патарините, поскапувањето на најдолгите делници ќе се искачи до околу 200 динари. Ќе поскапи од 60 до 100 динари кај најфреквентните.

Нови цени за најфреквентните делници:

Белград – Чачак 535 динари

Белград – Ниш 1.014

Белград – Нови Сад 273

Белградска Суботица 730

Новиот ценовник ќе стапи во сила осмиот ден од денот на објавувањето во „Службен весник“.

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

Вработените од Министерството за култура на протест, бараат зголемување на платите

Следно

Бојан Кркиќ ја заврши фудбалската кариера

Latest from Blog