Советниците утре треба да се согласат Владата да ја преземе Универзална сала

1 min read

Советниците на утрешната седница на градскиот Совет треба да се изјаснат за иницијативата за времено отстапување на корисничкото право на објектот на Универзална сала од Град Скопје на Владата.

Иницијативата ја поднесе советничката група на СДСМ и коалицијата, поткрепена со писмото на министерката за култура, Бисера Костадиновска, која го испрати до координаторите на советничките групи пред еден месец.

За реализација на одлуката ќе мора да се промени инвеститорот, од Град Скопје на Владата на Македонија, а за тоа е потребно да се склучи посебен договор за регулирање на правата и обврските на двете страни.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Кремљ: Хибридната војна против Русија ќе трае долго

Следно

Генералниот директор на Одделот за транспорт на ЕК поднесе оставка, користел бесплатни летови

Latest from Blog

Почна?

„Интензитетот се зголемува ама ќе треба да мине прилично долго време,“ изјавил Подолјак, порачувајќи дека како