Реконструирана улицата Рузвелтова 26.4.2023

1 min read

Екипи на Град Скопје ја завршија реконструкцијата на улицата „Рузвелтова“, на потегот од булевар „Илинден“ до булеварот „Партизански одреди“. Оваа значајна сообраќајница е обновена на површина од 7350 м2 и во должина од 600 метри, со што се овозможува зголемена безбедност на сите учесници во сообраќајот во овој дел од градот.

Градежните активности за реконструкција на улицата Рузвелтова завршија пред предвидениот рок за завршување на истиот, а овој начин на реализација на новите градските инфраструктурни проекти, системски со претходно елиминирање на детектирани недостатоци, ќе резултира со брзо, навремено и квалитетно изведување.

ИЗВОР: skopje.gov.mk

Претходно

„Тест на штетност“ би ѝ покажал на Владата дека договорот со „Бехтел и Енка“ треба јавно да се објави, вели правникот Коцевски

Следно

Туркије: Просечното очекувано траење на животот при раѓање е 78,3 години

Latest from Blog