Пропадна и третиот јавен повик на Град Скопје за приватните превозници

1 min read

Пак пропадна јавниот повик на Град Скопје за враќање на приватните превозници во јавниот превоз. Овој беше трет повик, откако на првите два не се пријави ниту еден превозник. 

Денеска на веб страната на Градот беше објавен нов оглас, со идентични услови како и на претходниот.

Се бараат превозници за линиите со број 9,11,11А,12,19,20,22,23,45,47А,52,54,55,61,63 и 73. За овиие линии потребни ќе бидат 115 автобуси и 245 возачи.

Огласот е отворен до 24 април.

Засега нема одговор од Град Скопје зошто не е успешен последниот јавен повик. 

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Туркије: Чекорите на САД кои го охрабруваат Јужен Кипар да се вооружи не придонесуваат за регионалната стабилност

Следно

Големиот пожар во Хамбург сè уште гори и после 27 часа

Latest from Blog