Медиум од Албанија објавува: Високи македонски функционери и припадници од МВР вмешани во шверц со наркотоци!

1 min read

Високи македонски функционери и припадници од МВР вмешани во шверц со наркотоци, објавува албанската телевизија „ОРА ЊУЗ“.

Како што „Ора Њуз“ вечерва објави станува збор за скандал во кој наводно се вмешани високи претставници на власта во Македонија.

Имено, како што објавуваат од редакцијата на „Ора ТВ“, лице, познато за редакцијата, неколку снимени разговори од високи функционери на високи позиции во Македонија. Според истото кое ги поседува аудиоснимките поврзани со шверц на наркотици, првично кумуницирал со Трајче Заев, притоа информирајќи го за ситуацијта.

Од друга страна откако Заев ја слушнал снимката му одговорил со кодирана порака на човекот кој што ги поседува аудиоснимките, објавува „Ора Њуз“.

Според информациите кои ги поседува телевизијата, во аудиоснимките во шверцот со наркотици вмешани се високи функционери од коалицијата СДСМ-ДУИ, а истовремено и познати имиња од МВР.

Како што информираат од истата ТВ, наводно постојат прислушкувани разговори, кои докажувале дека високи функционери дирекно интервенирале за да ја спречат операцијата превземена од странските агенции.

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

ЕУ: Иранските власти веднаш да престанат со изрекувањето и извршувањето на смртните казни

Следно

Стоилковски: Показател за тоа каква е борбата против корупцијата е 6 месечното молчење од страна на ДКСК за залудно потрошени над 2 милиони денари во Општина Гази Баба

Latest from Blog