За околу два месеца ќе биде готова улицата „Бледски договор“ во Карпош 3

1 min read

Сервисната улица Бледски договор, која се наоѓа на територија на Општина Карпош, поточно во населбата Карпош 3, пред неколку дена започна да се реконструира.

– Обновата на овој коловоз се најде во договорените страни помеѓу Министерството за транспорт и врски и Општина Карпош, како дел за Тендер 5 -„Градежни работи за подобрување на инфраструктурата на локалните патишта за избрани општини согласно изработени основни проекти – Дел 2“, велат од општина Карпош. 

Изведувач на градежните активности е  “БАУЕР БГ ДОО,, Скопје. Предвидено е градежниот зафат да заврши за околу два месеци. 

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Ескобар: Најдоброто решение за Косово и Србија е прифаќањето на планот предложен од ЕУ

Следно

Украинскиот претседател Зеленски го посети стратегискиот Змиски Остров во Црно Море

Latest from Blog