Увид на градежни работи на булевар „Митрополит Теодосиј Гологанов“ 22.1.2023

1 min read

Денес направивме увид во градежните работи на булеварот „Митрополит Теодосиј Гологанов“, кој е во фаза на целосна реконструкција на надземната и подземната инфраструктура, каде покрај коловозот, се обезбедуваат нови пешачки и велосипедски патеки.

Реконструкцијата на булеварот опфаќа градежни работи на коловозот од 5350 м2, велосипедска патека и тротоари од 4500 м2, нови рабници, градежни работи на целосно нова фекална канализација, изведба на нова водоводна мрежа и заменување на постоечките приклучоци со нови, ново улично осветлување со лед светилки со контролери.

Го решаваме и деценискиот проблем со поплавувањето на овој булевар, бидејќи до сега тука воопшто не постоела атмосферска канализација, а старата и дотрајана водоводна мрежа која сега се заменува со нова, како и замената на приклучоците со нови ќе овозможи да нема прекини во водоснабдувањето, дефекти и загуби на вода.

Проектот кој се работи согласно сите европски и светски стандарди, е во завршна фаза со што се овозможува поголема безбедност за сите учесници во сообраќајот.

ИЗВОР: skopje.gov.mk

Претходно

Пациент со цистична фиброза: Болните без лек се во лоша состојба, многу завршија на кислородна поддршка

Следно

НА ПОПОВА ШАПКА ПОЛИЦИЈАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СНАЈДЕ, НА ПОНИКВА ХАОС – ски центрите во земјава денес во колапс! (ВИДЕО)

Latest from Blog