Паралели меѓу транс-движењето и јаничарите

6 mins read

Современиот американски систем има многу војници кои се борат во негово име. Постојат Блек лајвс метер бунтовници кои ограбуваат беспомошни гранапчиња и продавници за чевли. Постојат AWFL (Affluent White Female Liberal) кои присуствуваат на секој протест и ја спроведуваат секоја новоизмислена норма. Постојат Антифа кои палат автомобили, под опсада држат судници и палат полициски станици.

Но, една класа на воини се издвојува од сите останати. Наречете ги „транс-јаничари“ или „трансичари“.

За оние Американци кои не пораснале играјќи ја Age of Empires II: јаничарите биле елитни војници на турската Отоманска Империја, која во 15 и 16 век го освоила целиот Балкан и Блискиот Исток. Тие ги добија најтешките битки за последната и најголема исламска империја, војувајќи против христијанска Европа.

Денес, најелитните војници за модерната левица се растечките бригади од трансродови луѓе. Трансичари.

Зошто трансџендер движењето е толку „успешно? Меѓу другото, и поради тоа колку фанатично неговите членови се посветени да го бранат и буткаат својот фетиш. Зошто транс содржините се толку успешни на интернет? Бидејќи транссексуалните радикали сочинуваат непропорционално висок процент од модераторите и влијателните корисници на сајтови како Редит или Википедија, и ќе ги вознемируваат или забранат сите кои се против нив. Зошто секаде има дрег квин приказни? Затоа што се испостави дека има многу морничави автогинефили кои едвај чекаат да се дружат со мали деца.

Зошто трансродовите лица во спортот станаа толкава тема? Затоа што има фетишисти како Лиа Томас (пливање) и Фалон Фокс (ММА) кои уживаат да го користат спортот како изговор за понижување послаби жени.

Загрижувачко е и одобрувањето на Лиа Томас во форма на „лајкови“ на транс-колегата и неговите објави кои покажуваат заеднички презир кон жените…

„Останувам на мојата изјава. Tрансфобични ТЕРФ-ови ( Тrans-Еxclusionary Radical Feminists) кои со мене се борат во кафезот не заслужуваат почит од мене, транс-жена.  И Дејли Мејл и Џастин Веб од БиБиСи алудираат дека тоа е погрешно бидејќи мавам жени. WTF тие мислат дека жените прават во ММА кафезите?“

Дали знаевте дека речиси една третина од американските транссексуалци се воени ветерани, иако официјално им беше забрането да служат во нивно време?

И јаничарите и трансичарите се преобратени деца на покорени народи

Најпознатата карактеристика на отоманските јаничари е нивниот необичен метод на регрутирање. Јаничари се прават преку „девширме“ (буквално „собирање“), во кое османлиски службеници одат по провинциите, земаат момчиња на возраст од околу 8-15 години и ги носат далеку од нивните семејства, во Цариград на војничка обука.  Регрутираните момчиња не биле земани од турски семејства или други муслимански групи туку главно од освоените христијански народи.

Звучи познато?

Вајоминг го усвои нацрт-законот по кој во одредени околности ќе им се одземат правата на родителите да интервенираат во медицинската нега на нивните деца, со што се отвори патот законот да биде потпишан од гувернерот Џеј Инсли.

„Актот за поддршка на младите“ им дозволува на домови-домаќини за млади „да ги вдомат без дозвола од родителите“. Домовите-домаќини не треба да ги известуваат родителите за тоа каде се нивните деца или дали добиваат медицински интервенции „ако постои убедлива причина за тоа, што вклучува и ако младите бараат заштитени здравствени услуги“.

Откако биле регрутирани, момчињата учеле турски, го прифаќале исламот и станувале доживотни робови на султанот. Слично на тоа, денешните трансродови екстремисти се исто така „регрутирани“ од децата на освоениот и окупиран народ: обичните Американци од средната класа. И исто како и со старите јаничари, секој трага на христијанство се брише за да можат да бидат ентузијастички практичари на новата религија на ЛГБТ.

И кај двете групи има генитално осакатување

Целиот процес на „преобраќање во ислам“ низ кој требало да поминат момчињата вклучувал и обрежување, како кај муслиманските мажи, што инаку не го практикуваат балканските христијани. Процесот на станување јаничар, буквално вклучувал подложување на процедура за осакатување на гениталиите во тинејџерски години. 

Двете групи ја штитат државата

Јаничарите биле професионални војници со полно работно време, платени и хранети од државата цел живот. Слично на тоа, модерниот начин на живот на трансродовите луѓе е целосно поддржан од американската држава. Со приклучување кон таа армија може бесплатно да се покријат хормонските третмани и операциите за промена на полот.

Што ги држи вработените транџи на работните места што ги имаат? Во не мал дел, тоа е стравот од фатална тужба ако бидат отпуштени. Не е претерување да се каже дека, за вработен со слаби деловни перформанси, нагло пораснати пар гради може да биде најдобрата можна заштита од отказ.

И во двете групи се умира рано

Возраста за пензионирање на јаничарот од 40-45 години било тешко да се достигне. Обуката напорна, постојаното војување уште понапорно. Непрестани битки и нехигиенски кампови се како создадени за краток животен век. Денешните трансродови одреди страдаат од истиот проблем. Нивната вкупна стапка на смртност е далеку, далеку повисока од онаа на обичните луѓе. Нивните сојузници тврдат дека и тие умираат во битка – трансродови луѓе убиени од чиста омраза. Вистината е попрозаична: транссексуалците најчесто се убиваат со сопствениот самоуништувачки начин на живот.

HCPLive:

Вкупно 317 (10,8%) трансродови жени и 44 (2,7%) трансродови мажи починале за време на траењето на студијата, што е еднакво на вкупна стапка на смртност од 628 смртни случаи на 100.000 луѓе годишно. Во споредба со мажите во општата холандска популација, ризикот од смртност бил речиси двојно поголем а речиси тројно поголем во споредба со цис жените (1,8% и 2,8%).

Анализата на подгрупите покажува дека трансродовите жени имале 2,6 пати поголема веројатност да умрат од кардиоваскуларни болести, 3,1 пат поголема веројатност да умрат од рак на белите дробови, 8,7 пати поголема веројатност да умрат од инфекција и 6,1 пат поголема веројатност да умрат од неприродни причини (во споредба со цис жени)… Најголемата разлика е кај ризикот од смртност од ХИВ, 47,6 пати поголем за трансродовите жени.

Конечно, стапката на самоубиства била 6,8 пати поголема кај трансродовите жени.

Без деца, без фамилии

Јаничарите не биле кастрирани но не смееле да се венчаат или да издржуваат семејства зашто од нив се очекувало да живеат 24/7 во нивните армиски касарни. Новорегрутираните јаничари биле оттргнати од нивните стари семејства и малку било веројатно некогаш повторно да ги видат своите родители, браќа и сестри. Денешните трансичари го живеат истиот живот, при што, дополнително, често се кастрирани или стерилизирани. Постои цела индустрија на написи, видеа на ТикТок и објави на форуми кои ги охрабруваат транс луѓето да го прекинат контактот со членовите на семејството кои не ги „прифаќаат“ нивните заблуди. Во случајот на малолетниците, илјадници учители, психолози и социјални работници се трудат да ги грабнат „транс“ децата од нивните родители и да ги стават во „афирмативни“ ситуации за згрижување. Идеалниот трансичар живее во дигитална „касарна“, без контакти од реалниот живот, речиси целосно онлајн, секогаш подготвен за битка против родовата бинарност и цивилизацијата каква што ја знаеме.

Социјална промоција

Јаничарите не биле само топовско месо. Најдобрите меѓу нив станувалe генерали и функционери во империјата, па по некое време и муслиманите во империјата посакале исто па имало поткупување функционери, и нивните деца „насилно“ да бидат регрутирани како робови на султанот.

Денешните еквиваленти на оние родители муслимани желни за статус се богатите и бели женски либерали. Посветени на идеологијата која обожава жртви, трагично им недостигаат „жртвени поени“ врз основа на раса или приход или сексуална ориентација. Ова можат преку ноќ да го променат само ако подарат едно од нивните деца на транскултот.

Фанатична лојалност

За време на нивните славни денови, освен по своите воени способности, јаничарите беа прочуени и по својата лојалност. Подготвени во секој момент беспоговорно да загинат за султанот. Сосема природно е тоа: не поседувалe земја и му биле лојални на султанот бидејќи потполно зависеле од него. Така е и со нивните наследници. Без семеен живот што ги окупира, а убедени во својата ранливост и зависност од поддршка, тие стануваат чисто политички суштества и фанатични инструменти на политички активизам од кој зависи нивниот животен стил.

За трансичарите не е доволно да се биде „оставен на мир“: тие инсистираат другите да ги признаат нивните родови идентитети па ќе речат дека „молчењето е насилство“. Сите мора да се поклонат на нивната реалност и агенда.

Наследство

Најпознатото достигнување на Отоманската империја беше згаснувањето на Римската империја, еднаш и засекогаш. Султанот Мехмет II го освои последното упориште, Константинопол, и го направи свој главен град, центар на империјата повеќе од 450 години. Но, Мехмет бил убеден дека не ја уништил Римската империја туку ја наследил.  По освојувањето, тој и неговите наследници се стилизираа како римски цезари и императори. Судските процеси ги имитирале римските практики. Освојувачките походи на Италија и други делови на Западна Европа беа правдани како враќање на старото наследство на Римјаните. Дали Турците биле романи? Се разбира дека не.

Така е и денес. Владејачкиот режим на денешна Америка практично нема ништо заедничко со оној кој ја изгради Америка во глобална суперсила. Но, тие луто инсистираат да им се даде истата почит, статус и кредибилитет како на стариот поредок.

извор: Револвер

ИЗВОР: off.net.mk

Претходно

Поради големиот интерес на публиката „Петар Пан“ во Штип на 11-ти, а во Струмица на 18-ти јуни

Следно

Руски гувернер: Украина истрела 611 парчиња муниција врз областа Шебекински во Белгород

Latest from Blog