Од 1458 кандидати ќе бидат избрани само 600 – секоја година се повеќе девојки сакаат да бидат полицајки

1 min read

реклама

Од вкупно пријавени 1458 кандидати, само 600 ќе бидат избрани да бидат идни полицајци. Според министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, интересно е што бројот на кандидати на жени и девојки се зголемува од година во година, додека појасни дека идните полицајци ќе се обучуваат според моделот на полициско образование, кој опфаќа активности и задачи преку три модули за стекнување на нови знаења и вештини од областа на полициската работа.

Спасовски уверува дека со новите реформи кои се имплементирани ќе се спречи корупцијата и злоупотребата на службената должност од страна на полициските службеници.

реклама

Полицајците се штит на државата, рече Спасовски, додавајќи дека ресурсите на МВР не смеат да се користат за нечии лични интереси.

реклама

Претходно

Според Спасовски нема потреба од носење на закон за амнестија

Следно

Повредите ја уништуваат Премиер лигата, дури 112 фудбалери се во аут овој викенд

Latest from Blog