Мечки во Маврово и Ростуша – влегуваат во дворовите на куќите, го јадат медот, кравите и овците

1 min read

реклама

Мечките станаа главна грижа за жителите на општина Маврово-Ростушe. Врз основа на заклучоците донесени на вонредна седница на советот на општината, Општината достави информација до Владата со барање за прогласување кризна состојба на нејзината територија.

Ова беше побарано откако во последните шест месеци беше забележано големо присуство на мечки на територијата на оваа општина.

реклама

Мечките речиси секојдневно влегуваат во дворовите на куќите, во селата во оваа општина.

Жителите велат дека во последно време имало повеќе напади врз нивните куќи.

реклама

Претходно

ВМРО-ДПМНЕ ќе го блокира законот за амнестија – Ковачевски: Ќе има амандман ако се опфати и „Монструм“

Следно

Стојановска: Се каам што направив дефокус од седницата, но не и за тоа што го кажав

Latest from Blog