Македонските и словенечките стопанственици со апел за поддршка на Словенија

1 min read

рекламаСловенија во изминатите денови се соочува со последиците од најголемата природна катастрофа во нејзината понова историја. Голем дел од нејзината територија беше засегната од поројните дождови и невремиња кои резултираа со обилни поплави и свлечишта. Голем број граѓани ги изгубија своите домови, а инфраструктурата на земјата е сериозно оштетена.

Многупати во минатото нашите две земји меѓусебно се помагале и поддржувале. Сите се сеќаваме на неодамнешните пожари кои беснееа кај нас, а во чие гаснење се вклучија бројни доброволци од Словенија. 

реклама

Во овие моменти треба да ја покажеме нашата солидарност како народ, стопанство и држава. За таа цел, во согласност со барањата на Владата на Република Словенија за помош, Друштвото на словенечки и македонски стопанственици отвори наменска хуманитарна сметка во НЛБ Банка. Сите донации кои ќе бидат примени на оваа сметка ќе бидат префрлени на соодветните служби и организации во Словенија кои се активни на терен во рамки на тамошната цивилна заштита.

Податоци за вашите донации

реклама

Број на с-ка: 210-0759929302-64

Банка: НЛБ Банка

реклама

Назив на примач: Словенечки и македонски стопанственици СИЗ Скопје – наменска хуманитарна сметка

Шифра на плаќање: 560 – Уплати за солидарни и хуманитарни цели

Цел на дознака: Донација за поплавите во Словенија

Ви благодариме на вашата хуманост!

рекламаПретходно

Кепа Аризабалага е нов голман на Реал Мадрид

Следно

Промоција на монографијата „Македонија, Горна Река – село Кичиница, историски видувања и записи“ од Драган Попоски-Стојнин во Вевчани

Latest from Blog