Колку си побогат, толку повеќе пари ти требаат за да бидеш среќен

1 min read

Американците во последно време се бааги „даун“ со расположение, но така е секогаш кога цените на горивото одат нагоре а берзата надолу:

Има една работа за која се верува дека луѓето може да ги напrави посреќни: парите. Во едно скорешно истражување, на прашањето „дали со парите може да се купи среќата“, 59% одговориле со „ДА.“

Најголем процент е кај миленијалците – 72%.

Потоа ги прашале колкава плата би им требала да се чувствуваат среќни. Тука веќе парите стануваат релативни.

На оние со над 200.000 долари годишен приход им требаат 350.000 долари. Оние од најниската група би биле среќни и со десет пати помалку пари од тоа.

ИЗВОР: off.net.mk

Претходно

Разговор со визуелната уметница Кристина Пулејкова

Следно

Правда почна да ги собира документите потребни за екстрадицијата на Палевски

Latest from Blog