Измените на Кривичниот законик, политички пазар – ништо не придонесуваат за реформите во судството, уште помалку за европските

1 min read

рекламаИзмените во Кривичниот законик не се ништо друго туку политичко пазарење, изјави Изет Меџити, претседател на Демократското движење, на Клик плус на ТВ21. Според него, законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик не придонесува за реформи во правосудството, а камоли за европски реформи.

„Тоа е самиот факт, што министерот за правда не го потпиша. Тогаш или министерот за правда е против европските реформи или знае дека тоа нема врска со реформи туку е девалвација на европските вредности и затоа не го потпишал. Овде само индиректно го амнестира затоа што заменик министерот по закон има 0 надлежност или онолку колку што делегира министерот и закон потпишан од заменик министер не може да се архивира во министерството без дозвола на министерот“, вели Меџити.

рекламаПретходно

(ВИДЕО) Александар Николоски го покажа фамозното уесбе и ја сподели неговата содржина

Следно

Николоски: Нa локалните избори ние го пензиониравме Заев, а по парламентарните ќе одговара и за криминалот

Latest from Blog