Албанската опозиција со еден пратеник помалку? – Исмаили: Чекам да се смири ситуацијата, ќе има оддалечување или зближување

1 min read

рекламаПратеникот Хисни Исмаили поканет на емисијата 10 минути во ТВ21 зборуваше за последните случувања во опозициската партија ААА, како и за неговите односи со претседателот на оваа партија, Африм Гаши. Исмаили рече дека ги замрзнал активностите и не учествува во состаноците на раководството. Што се однесува до тоа дали во иднина ќе делува како независен или како пратеник на ААА, истакна дека останува да видиме како ќе тече дебатата во партијата.

Х.И.: Кога немаме контакти, мојот глас останува независен и го презентирам електоратот кој ме избра, односно огранокот Тетово.

реклама

Н: И со ова велите дека албанската опозиција има еден пратеник помалку?

Х.И.: Ќе видиме како ќе се развиваат работите, ќе има зближување или оддалечување.

реклама

Н: Значи чекате конечно да се дефинираат?

Х.И.: Дебатата продолжува, можеби пред малку се изразив како да е војна, но тоа е дебата, разговор, ќе видиме како ќе се развиваат работите, дали ситуацијата ќе се смири, ќе има зближување или оддалечување.

рекламаПретходно

Украина ќе ја пречека Македонија во Прага

Следно

МНТ ѝ оддава почит на актерката Катина Иванова

Latest from Blog