ПРОЈА СО АЈВАР: Се прави брзо, а е уште повкусна ако се остави еден ден

October 19, 2025
1 min read

Состојки:

400 мл вода
100 мл масло
1 лажичка сол
5 лажици ајвар
300 г пченкарно брашно
150 г бело брашно
1 прашок за пециво

Подготовка:

Измешајте вода, масло, ајвар, сол, додадете брашно и прашок за пециво. Измешајте и истурете во плех за печење, или во тенџере или во калапи. Печете на 200 степени околу 25 – 30 минути.

Извор: kurir.mk

VERO JUMBO MACEDONIA

EVN MACEDONIA

AUTO SHKOLLA BEKO

MATINA DENTAL CLINIC

Претходно

До 13 часот излезеноста 20,12 отсто

Следно

Комо знае како против Јувентус (ВИДЕО)

Latest from Blog

Продадено е „Фаберже“ јајце со 4.500 дијаманти од 1913 година, на аукцијата е постигната рекордна цена

„Зимското јајце“, кое се смета за едно од најдобрите креации на јувелирот, вчера е купено од анонимен купувач, соопшти аукциската куќа „Кристи“. Божиќен подарок за мајката царица Јајцето е украсено со 4.500

Зеленски: Се подготвуваме за нови разговори со САД

Откако претставниците на САД и рускиот претседател Владимир Путин се сретнаа во Москва, украинскиот претседател Володимир Зеленски објави планови за нови разговори меѓу украински и американски претставници. „Подготвуваме состаноци во Соединетите Држави“,

Во Рио де Жанеиро процветаа палми кои цветаат само еднаш, засадени во 1960-тите

Златните цветови на дрвото Талипот го маѓепсаа Рио де Жанеиро, означувајќи го првото и последното цветање на овие палми децении откако беа донесени од Јужна Азија од пејзажниот архитект Роберто Бурле Маркс.
Go toTop