Потпечени пиперки со кајмак

October 1, 2025
1 min read

Сочно јадење на кое најголемите гурмани нема да можат да одолеат.

Потребни состојки:

6 печени пиперки (црвени или зелени, без семки)
250 г кисела павлака
150 г павлака за готвење
1 јајце
1 лажица масло или путер
сол и црн пипер по вкус
малку магдонос за декорација

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Исчистете ги пиперките од семките и наредете ги во плех за печење премачкан со масло.

Одделно соединете ја павлаката, кајмакот и јајцето, потоа додадете малку сол и бибер и добро измешајте.

Прелијте ја подготвената смеса врз пиперките. Печете околу 20 минути во рерна претходно загреана на 200 степени.

На крај, посипете го садот со сечкан магдонос.

Извор: kurir.mk

VERO JUMBO MACEDONIA

EVN MACEDONIA

AUTO SHKOLLA BEKO

MATINA DENTAL CLINIC

Претходно

„Црвената танга“ на Филипче

Следно

Се урна воен авион во Италија, загинаа пилотите

Latest from Blog

ГАЗДА МЕЧКА, БОГАТИОТ СРПСКИ ГАСТАРБАЈТЕР поради ова го гони Германија за проневера на 7 милиони евра

Тројца српски државјани се уапсени во Германија под сомнение дека ја оштетиле таа земја за околу 7 милиони евра, како и дека ги држеле работниците од нивните компании во нехумани услови. Како

Организаторите на Евровизија објавуваат нови правила: Ќе се заострува Кодексот на однесување

Клучните промени вклучуваат враќање на експертските жирија во двете полуфиналиња за прв пат од 2022 година и намалување на максималниот број гласови од јавноста од 20 на 10. Жирито се враќа во

Поради сообраќајна несреќа: Се пренасочува сообраќајот од Битола кон границата со Грција

Сообраќајот на патниот правец А3 од Битола до државната граница со Република Грција од 20:00 часот е во прекин поради сообраќајна несреќа и истиот се пренасочува низ селата Бистрица и Породин. Како
Go toTop