Потпечени пиперки со кајмак

October 1, 2025
1 min read

Сочно јадење на кое најголемите гурмани нема да можат да одолеат.

Потребни состојки:

6 печени пиперки (црвени или зелени, без семки)
250 г кисела павлака
150 г павлака за готвење
1 јајце
1 лажица масло или путер
сол и црн пипер по вкус
малку магдонос за декорација

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Исчистете ги пиперките од семките и наредете ги во плех за печење премачкан со масло.

Одделно соединете ја павлаката, кајмакот и јајцето, потоа додадете малку сол и бибер и добро измешајте.

Прелијте ја подготвената смеса врз пиперките. Печете околу 20 минути во рерна претходно загреана на 200 степени.

На крај, посипете го садот со сечкан магдонос.

Извор: kurir.mk

VERO JUMBO MACEDONIA

EVN MACEDONIA

MARKETING

Претходно

„Црвената танга“ на Филипче

Следно

Се урна воен авион во Италија, загинаа пилотите

Latest from Blog

Кампања против Никола Ѓурѓај – обид за замолчување на Македонците во Албанија

Бескрупулозни атаки врз претседателот на македонското друштво „Илинден“-Тирана, Никола Ѓурѓај, како поширока стратегија против Македонците во Албанија Целокупната македонска јавност го осудува написот насловен „Бугарскиот прстен околу Македонија – Македонците во паника

Сијарто за РТС: Двојни стандарди во ЕУ кон Србија, но и во однос на блокадите кон Македонија

Унгарскиот министер за надворешни работи, Петер Сијарто, изјави дека е очигледно оти Европската Унија применува двојни стандарди во процесот на проширување, посочувајќи на диспропорцијата во третманот на Србија, но и на пречките

Алисон нема да може против Челзи

Ајде што синоќа тимот на Ливерпул со минимални 1:0 загуби во ра,ките од второто коло од Лигата на Шампионите против Галатасарај на гостувањето во Истанбул, го загуби и првиот голман, Алисон. Бразилецот
Go toTop