Зголемен водостојот на Дојранското Езеро

1 min read

За три сантиметри е зголемен водостојот на Дојранското Езеро, а нивоата на Охридското и на Преспанското Езеро се исти како вчера.

Со тоа, според резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), водостојот на Дојранското Езеро е за 2,57 метри повисок од просекот за јануари. Нивоата, пак, на Преспанското и на Охридското Езеро се пониски од просечните и тоа за 1,83 метри кај Преспанското и за 19 сантиметри кај Охридското Езеро.

Водостоите на реките во земјава најчесто се во рамките на повеќегодишниот просек за овој период од годината, но речиси кај сите имаат благо зголемување во споредба со вчера. Најголемо зголемување на нивото во последните 24 часа, за повеќе од три и пол пати, има реката Брегалница на мерното место кај Берово.

ИЗВОР: kurir.mk

Претходно

Стефковски се сретна со пензионерите во Гази Баба

Следно

Албанија: Привремено прекината наставата во 56 училишта поради лошо време

Latest from Blog