Воздухот во Скопје е 2 пати позагаден кога е темно – кој труе кога ќе падне мрак?

1 min read

Марјан Калевски од Зелен Хуман Град смета дека индустријата е виновна за загадениот воздух со кој се соочува главниот град во изминатиот период. 

-Недела, 8 јануари некаде околу 23:40. Повеќето луѓе седат дома. Ако ги видите графиконите со мерењата од последните 24 часа ќе забележите дека воздухот е 2 пати позагаден кога е темно, односно преку ден е 2 пати почист. Што значи индустријата си труе на велико штом падне мрак, властите нè праќаат на лов на вештерки, а станицата кај Ректорат традиционално не работи кога има најголемо загадување, вели тој во објава на фејсбук профилот, а со ова тврдење многумина се согласуваат. 

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Макрон сака да го реформира пензискиот систем, синдикатите се против

Следно

Британско разузнавање: Русите користат моќни авиони, но внимаваат да не се урнат во Украина

Latest from Blog