Увид во работа на клучката бул. „Никола Карев“ со бул. „8-ми Септември“ 07.4.2023

1 min read

Денес извршивме увид во реализацијата на проектот за изградба на клучка на раскрсницата на бул. „Никола Карев“ со бул. „8-ми Септември“ еден од најголемите капитални инфраструктурни проекти кои се во тек во градот Скопје и се одвиваат согласно предвидената динамика. 

Со реализацијата на овој проект главниот град добива целосно ново сообраќајно решение кое значително ќе го сообраќајот и ќе придонесе кон олеснето и безбедно движење на овој дел на градот.

Со овој проект покрај изградба на клучката се предвидува и

– Изградба на нов кружен тек на раскрсницата на бул. „8-ми Септември“ со ул. „Скупи“, со што се елиминираат проблемите кои во сообраќајот ги правеше дотраеното сообраќајно решение со семафор, а значително се подобрува и безбедноста.

-Изградба на два нови моста на река Серава, едниот на бул. „8-ми Септември“ и вториот на бул. „Никола Карев“

-Реконструкција и проширување на дел од ул. „Скупи“, бул. „8-ми Септември“, бул. „Никола Карев“

-Изградба на нови пешачки и велосипедски патеки, со соодветно хортикултурно уредување и ново улично осветлување

-Изградба на целосно нова атмосферска канализација

 

Ги замолуваме граѓаните за внимателно движење по трасата и за трпение со оглед на моменталниот времен сообраќаен режим на движење на возила. Реализацијата на овој проект е исполнување на уште едно ветување од програмата „За Модерно Скопје“.

ИЗВОР: skopje.gov.mk

Претходно

Вучиќ: Србите од Косово се револтирани од Приштина и меѓународната заедница, наскоро заедничка платформа и мерки

Следно

Украина: Протекувањето на плановите на САД е руска дезинформативна операција

Latest from Blog