Почнува со работа првата градинка во Усје, родителите да аплицираат

1 min read

Јавната детска градинка “Симба”, лоцирана во Усје, започнува со работа од први март, информираат од општина Кисела Вода.

Оттаму ги повикаа жителите, пред се’ од Усје, Градинар и Стакларница, кои за првпат од постоењето на општината добија градинка во своја непосредна близина, да аплицираат за упис во новиот објект.

Повикот е отворен и за родителите чии деца се веќе запишани во подалечните градинки низ општината. Тие можат да поднесат барање за префрлување на нивното дете во новотворената градинка во Усје. 

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

ВМРО-ДПМНЕ: Македонскиот културен идентитет трн во окото на власта, роман за Гоце Делчев не добива средства, а Рациновите средби кои одбелeжуваат 6-та деценија имаат само минорна помош

Следно

СЛАВНИОТ ПИЈАНИСТ ИВО ПОГОРЕЛИЌ НА 22 АПРИЛ СО КОНЦЕРТ ВО ФИЛХАРМОНИЈА

Latest from Blog