Општина Илинден набави нова професионална опрема за комунални активности

1 min read

Со континуираното модернизирање и обновување на опремата на јавните комунални претпријатија се овозможува поквалитетна, побрза и поефикасна комунална јавна услуга за граѓаните, но и придонес Општина Илинден денес да биде една од најчистите општина во државата и во регионот, истакна градоначалникот на Илинден, Александар Георгиевски, на промоцијата на новата опрема.

– За поквалитетно одржување на јавната чистота, одржување на јавните зелени површини и паркови набавена е професионална опрема: моторни коси, бензинска косилка, моторна дувалка, телескопска пила како и тракторска косилка. Во насока на обезбедување на квалитетни и ефикасни комунални услуги за потребите на граѓаните, општина Илинден континуирано работи на опремување и модернизирање на јавните општински комунални претпријатија, велат од Општината.

ЈКП „Илинден“ е ангажирано за собирање, изнесување и депонирање на комунален отпад од населението и индустријата, одржување на јавната чистота, чистење на јавни површини, уредување на паркови, зеленило, парк-шуми, садење на ниска и висока вегетација, уредување и одржување на улици, сообраќајници и пешачки патеки, одржување на јавно осветлување, стопанисување со спортските објекти на територијата на општина Илинден, како и оџачарски услуги и управување и одржување на гробишта.  

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Ѓукановиќ: Ако останам претседател, Црна Гора ќе влезе во ЕУ во следните 5 години

Следно

Границите на економското војување

Latest from Blog