Општина Аеродром започна со реконструкција на три улици во населбата Лисиче

1 min read

Општина Аеродром започна со реконструкција на три улици во населбата Лисиче. Станува збор за инвестиција од 60 милиони денари, со која се предвидува целосна реконструкција на улицата Мите Богоевски во должина од 1245 метри, како и улиците „Црноризец Храбар“ и „Илија Димовски“ со вкупна должина од 1000 метри.

Оваа инвестиција во уличната инфраструктура ќе се реализира во две фази, а има цел да ја подобри безбедноста и отпорноста на патиштата во овој дел од општината. Средствата за овој проект се обезбедени од Светска банка, преку проектот на Министерството за транспорт и врски за финансирање на инвестиции и во инфраструктурата на општинските патишта и улици.

На увид во почетокот на градежните активности денеска присуствуваше и градоначалникот Тимчо Муцунски.

„Во населбата Лисиче започнаа градежните работи кои вклучуваат реконструкција на три улици. Со ова практично започнува еден важен инвестициски циклус во инфраструктурата кој го најавивме минатата година, а во чии рамки ќе бидат реконструирани сообраќајници и ќе бидат изградени нови улици, пешачки патеки и паркинзи во неколку населени места во општината“, истакна тој во својата Фејсбук објава.

Реконструкцијата на улиците во населбата Лисиче опфаќа целосна замена на асфалтот на коловозот, кои се широки по шест метри, како и на тротоарите од каде што дотраениот и оштетен асфалт ќе се замени со бекатон-плочки и други павер-елементи.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

(ВИДЕО) Османи од Виена: Нашиот фокус ќе бидат луѓето, ОБСЕ мора да даде резултати во овие тешки времиња

Следно

ПОВРАТЕНИ 5 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ОД ИМОТОТ НА FTX, ќе се офајдат ли доверителите?

Latest from Blog